Mitől rendhagyó ez a megoldás?  

Minden képzésünket igyekszünk az ügyfelünkre szabni, de ennél a megoldásnál alapos előzetes felmérést követően a megrendelővel közösen válogatjuk össze a konkrét célok eléréséhez szükséges legjobb képzési elemeket. Ez tehát nem egy kész képzés a választékból, hanem sokféle képzési és coaching elemből összeállított egyedi megoldás.

1.     Személyes találkozón feltérképezzük a problémákat és a célokat, majd elkészítünk egy problématérképet és javaslatot teszünk a megoldásra. Ez lehet egyetlen képzés vagy hosszabb képzési program is, attól függően, mennyire összetett a probléma, és mennyi időt szán a megoldásra a megrendelő.

2.     Felmérjük a leendő résztvevők kommunikációs készségszintjét a CQ Teszt™ segítségével. A megrendelő igénye esetén egyéb mérési módszereket is alkalmazunk.

3.     A megbeszélés és a mérések eredménye alapján összeállítunk egy többváltozós megoldási javaslatot. Felállítjuk a prioritásokat, meghatározzuk a szükséges lépéseket, és összeállítjuk a legjobb fejlesztési megoldást, ami lehet képzés, workshop, team-coaching, egyéni coaching vagy ezek kombinációja.

Ezek a lépések mindvégig a megrendelő bevonásával zajlanak úgy, hogy a szakmai szempontokkal mi segítünk, a cél és a priorizálás viszont a megrendelőtől függ. (Egy példa: vezetők kommunikációjának fejlesztése a cél, ezen belül kiemelt részcél a motiválás, illetve fontos az írásbeli kommunikáció és a konfliktusok megelőzése is. A képzési megoldás mindhárom elemet tartalmazza, a motiválás kiemelt fókusszal szerepel.)

4.     Ezt követően zajlik a fejlesztési folyamat, amelynek végén ismét elkészítjük a résztvevők CQ Teszt™-jét, és a megrendelővel közösen meghatározott szempontok alapján megmérjük azt is, hogy a kitűzött célokat sikerült-e elérni.

Kinek ajánljuk?

Cégeknek, különösen akkor, ha ott éppen változási folyamat zajlik. HR vezetőknek, akik tartós megoldást keresnek, és hisznek a mérhető, számszerűsíthető eredményekben. Olyan vezetőknek, akik szeretnék pontosan tudni, milyen eredményt hoz (azaz mennyit ér) a fejlesztés.

A képzés három napos, csoportlétszám minimum 8, maximum 12 fő.  A képzést megelőzően a CQ Teszt™ felvétele szükséges.
A képzést követően 3 alkalmas sms-alapú utánkövetés a résztvevőknek. (2017. 1. negyedévében térítésmentes.)

Oktatók

Mária.png

Barra Mária Ph. D. (LinkedIn)
vezető tanár, coach

A Barra Kommunikációs Intézet vezető tanára, 30 éves rádiós bemondói és műsorvezetői tapasztalattal rendelkezik. Szakterülete a beszédtechnika.

Szádvári Judit (LinkedIn)
képzési vezető, oktató

10 éve erősíti a Barra Kommunikációs Intézet oktatói csapatát. Szakterülete a konkrét, világos, „koszok” nélküli kommunikáció, illetve a sportkommunikáció.