A workshop célja    

A leendő és a „kezdő” vezetők többsége nincs is tisztában azzal, mit jelent vezetni, mit vállal, aki emberek, csapatok élén áll. Aki már tapasztalt ilyet, tudja, mennyi kérdést vet fel, mennyi problémával szembesít a vezetés feladata, és ezekre a kérdésekre milyen nehéz jó válaszokat adni, a problémákra felelősen vállalható megoldásokat találni. A workshop sorozat célja, hogy a résztvevők elgondolkodjanak a vezetés alapvető kérdésein, azokon, amelyek már bennük is megfogalmazódtak, illetve azokon is, amelyekkel még nem találkoztak, de más vezetők gyakorlatában felmerültek.

Várható eredmény

A workshopok során a résztvevők áttekintést kapnak a vezetés minden aspektusáról. Releváns vezetői kérdések elmélyült átgondolásával, aktív megvitatásával, csoportos, illetve egyéni megválaszolásával jutnak új ismeretekhez, amelyekkel kiegészítik, illetve átrendezik tudásukat. Sok kérdésben megerősítést kapnak, hogy eddig is jól gondolkodtak és cselekedtek. Más kérdések vonatkozásában meglepő, sőt időnként sokkoló felismerésre jutnak, hogy amit eddig hittek és tettek, az részben vagy egészben téves, hibás volt. A közös gondolkodás inspiráló hatására a workshopok során ötleteket és lehetséges modelleket kapnak ahhoz, hogy a vezetési gyakorlatukban mit érdemes abbahagyni, megváltoztatni, illetve elkezdeni.

Kinek ajánljuk?

Leendő és már gyakorló vezetőknek, akik szeretnének az eddigieknél jobban, alaposabban elmélyülni a vezetés rejtelmeiben, ezáltal új ismeretekhez jutni, a vezetési filozófiájukat megújítani, megválaszolatlan kérdéseikre választ kapni, meghökkentő új kérdésekkel és helyzetekkel szembesülni, vezetői inspirációt kapni, hogy mindezek által még jobb vezetővé válhassanak. A sorozat több, egymásra épülő workshopból áll, amelyek közül az elsőt leendő, illetve kezdő vezetőknek, a másodikat pedig gyakorló, tapasztalt vezetőknek ajánljuk.

Rövid tartalom 

Eredményesség vagy valami más – Hogyan definiáljuk a „jó vezetőt”? Steve Jobs és Jack Welch – ki a jobb vezető? Stratégia: kidobott pénz vagy a vezetés alapja? Inspiráció: divattrend vagy alapvető vezetői elem? Tudás és képesség – hogyan (és kit) válasszunk? Felelősséget vagy feladatot delegálunk? Bizalmat adni – bizalmat megszolgálni: mi a különbség? Pozitív és negatív visszajelzés: melyik a célravezető? Személyes megbeszélés – többet vagy kevesebbet? Hogyan kommunikáljunk? – A vezetői kommunikáció alapvető felelőssége. Dönteni vagy döntést támogatni? Döntés szűk körben vagy szélesebb bevonással? Végrehajtás, határidő, minőség – Hogyan kontrolláljunk jól? Képzés, továbbképzés: jutalom vagy befektetés? Csapatépítés: lejárt lemez? Mi motivál, amikor (jó) vezetővé akarok válni? Vezetői ars poetica – kell vagy sem? Dicséret, jutalmazás, előléptetés: tényleg tudjuk, hogyan kell csinálni? Kritika, számonkérés, büntetés, elbocsájtás: a nem szeretem feladatok. Alapvető vezetői hibák: hatalmaskodás, bizalmatlanság, őszintétlenség, mikromenedzsment. Hatáskörön túli vezetés – Miben más?

A workshop tartalmi leírása csak példa, mert a műfaj jellegéből adódóan mindig az adott csoport határozza meg a gyakorlatok többségét, és a fejlődés ütemét is.

A workshop két napos, csoportlétszám maximum 12 fő. A workshopot követően 3 alkalmas sms-alapú utánkövetés a résztvevőknek.