A képzés célja

A projektmenedzserek számára napi kihívást jelent, hogyan irányítsanak másokat a munkájukkal járó speciális helyzetben. Jellemzően problémát okoz nekik magasabb beosztású személlyel tárgyalni, az illetőtől egy feladat elvégzését számon kérni, más területen dolgozó projektrésztvevőt motiválni, illetve számon kérni, továbbá az ügyfél kifogásait, panaszait vagy módosítási igényeit kezelni.

Várható eredmény

A képzés segíti a projektmenedzsereket speciális eszköztáruk kialakításában, és azonnal használható eszközöket ad a projekt vezetéséhez szükséges szóbeli és írásbeli kommunikációjukhoz.

Kinek ajánljuk?

Projektmenedzsereknek, projektasszisztenseknek, akik munkakörük alapján szembesülnek a projektvezetés kihívásaival, problémáival, továbbá olyan munkatársaknak, akik csapattagként gyakran vesznek részt projektmunkában.

Rövid tartalom

Tiszta vizet a pohárba – a projektmenedzser pontos szerepköre. Mire van felhatalmazásom? Meddig terjed a hatásköröm? Motiváció – de mégis hogyan? „Majd én megoldom” – Feladatot delegálni nem is olyan egyszerű. Magányos farkasból csapatjátékos. Hogyan tartsam a kapcsolatot az ügyféllel, a beszállítókkal vagy a projekt-team tagjaival? Hogyan építhetek kapcsolatot telefonon Skype-on, e-mailben? Hatalmi játszmák – ki a főnök? Feszültség, konfliktus – hogyan kezelhetem a problémás helyzeteket.

A képzés három napos, csoportlétszám minimum 8, maximum 12 fő.  A képzést megelőzően a CQ Teszt™ felvétele szükséges.