A világos beszéd hegyeket tud megmozgatni

Általában nem a legjobb gondolatokra figyelünk oda, hanem azokra, amiket a leggyorsabban megértünk
Általában nem a legjobb ötletekre figyelünk oda, hanem amiket a leggyorsabban megértünk
Általában nem a legjobb termékekre figyelünk oda, hanem amiket a leggyorsabban megértünk
Ez a felismerés irányítja munkánkat immár 21 éve.

Intézetünk alapítója, Dr. Barra Mária 19 évesen került a Magyar Rádióba. Több mint 30 évet töltött mikrofonok mögött, kezdetben mint bemondó - két ízben is elnyerve a legszebben beszélő magyar rádiós díját - később mint műsorvezető.
Akkor kezdte megfigyelni, hogy a hallgatók általában nem a legokosabb műsorvendégeket szeretik legjobban, hanem azokat, akik a legegyszerűbben, a legvilágosabban tudtak beszélni a témájukról. 

A fenti képen látható termék remek példa a fentiekre. 2001-ben számtalan hordozható MP3 lejátszó volt már a piacon, amikor megjelent az iPod. Míg mindenki más megabájtokról beszélt, az Apple egyszerűen csak 1000 dalt ígért az emberek zsebébe. Három évvel később a zenelejátszók piacának 82%-át birtokolták. 

"Az egyszerű nehezebb tud lenni, mint a komplex. Keményen kell dolgoznod, hogy a gondolkodásodat világossá, egyszerűvé tedd. De a végén megéri, mert he egyszer eljutsz hozzá, hegyeket tudsz megmozgatni." – Steve Jobs

Amikor Mária 1996-ban otthagyta a Rádiót, és megalapította beszédisokláját, a fenti felismerésekre támaszkodva kezdte el képezni a hozzá forduló embereket. Az akkor még Barra Stúdió néven működő iskola egy Pozsonyi úti lakás nappalijából indult útjára. Ma saját oktatóteremmel működő Intézetté nőtte ki magát. Bár nevünk nagy intézményt sejtet, kicsik vagyunk, és ezt tekintjük egyik fő előnyünknek is.

Beszélni midenki tud. De mi történik stresszhelyzetben?

21. éve mutatjuk meg ügyfeleinknek, hogy amikor ötleteikről, gondolataikról, érzéseikről beszélnek másoknak, milyen benyomást keltenek, mennyire képesek világosan kifejezni magukat. Beszélni többé-kevésbé mindenki tud! Stresszhelyzetben azonban a legtöbb ember elkezd olyan üzeneteket küldeni magáról, amiket nem biztos, hogy szeretne. Ilyen stresszhelyzet lehet hirtelen vezetői pozícióba kerülni. Kiállni magunkért egy konfliktusban. Vagy elérni, hogy egy csapat olajozottan tudjon előre menni célja felé.

A világon egyedülálló videós mélyelemzésünk, a CQ Teszt® segítségével megmutatjuk a hozzánk fordulóknak, hogy mit üzennek magukról ilyen helyzetekben. Hogy stresszhelyzetben milyen benyomást keltenek, és mennyire képesek világos, inspiráló üzenetként megfogalmazni ötleteiket, gondolataikat, érzéseiket. 

Warren Buffet szerint az önkifejező képességünket fejleszteni olyan befektetés, ami egy egész életen át osztalékot fog fizetni. Talán a hozzánk forduló tanítványaink nevében is mondhatjuk: maximálisan egyetértünk. 

Átvett mappák helyett saját fejlesztésű képzések

Ugyan az angolszász üzleti képzések hasznos tudást ígérnek, mi nem a kész megoldásokban hiszünk. Éppen ezért használtuk fel oktatóink több tízéves tapasztalatát, és dolgoztuk ki teljesen egyedülálló képzéseinket. A Barra képzések titka abban rejlik, hogy különféle bonyolult modellek és fogalmak "bemagoltatása" helyett 80%-ban gyakorlatba ültetve keresünk megoldást a különféle kommunikációs problémákra. 

Munkatársaink

  Dr. Barra Mária  alapító, ügyvezető, szakmai vezető, coach

Dr. Barra Mária
alapító, ügyvezető, szakmai vezető, coach

 Szilágyi Mihály CQ Tesztek & Senior Product Manager

Szilágyi Mihály
CQ Tesztek & Senior Product Manager

  Gödri Bulcsu  oktató, tréner

Gödri Bulcsu
oktató, tréner

 Bőthe Csaba külső tanácsadó

Bőthe Csaba
külső tanácsadó

  Kertész Gergely  érveléstechnika tréner, oktató

Kertész Gergely
érveléstechnika tréner, oktató

 Szilágyi Judit marketing

Szilágyi Judit
marketing

 Solymos Bea pénzügyi vezető

Solymos Bea
pénzügyi vezető

  Szádvári Judit  képzési vezető, oktató

Szádvári Judit
képzési vezető, oktató

 Dezsényi Péter metakommunikáció, senior oktató

Dezsényi Péter
metakommunikáció, senior oktató

 Ádám Kata irodavezető

Ádám Kata
irodavezető