Dr. Barra Mária - Coach

Ki vagyok, miben hiszek? Bemutatkozás:

Húsz éve oktatom és kutatom az emberi kommunikáció működését. 2015-ben doktori címet szereztem ezen a területen. Diplomás coachként 2008 óta dolgozom. Az Üzleti Coach Egyesület alelnöke, a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének tagja vagyok. Emellett a Barra Kommunikációs Intézet alapító-tulajdonosaként coachinggal, oktatással és kutatásokkal foglalkozom. 

Elsősorban felsővezetőkkel dolgozom, és saját módszert használok, amely sokféle coaching módszer elemei mellett a kommunikációra épül. Ez azért van így, mert tudom, hogy nem elég vezetőnek lenni – annak is kell látszani.

Hiszek abban, hogy a coaching-folyamat csak úgy lehet sikeres, ha a két fél – coach és vezető – között működik a kémia, vagyis az első találkozáskor megvan a bizalom.

Úgy gondolom, hogy alkalmatlan vezetőből nem lehet jót coacholni, ám a jóból a kiválót előcsalogatni az egyik legizgalmasabb feladat. A jó coaching mindig közös sikerélmény.

Fontosnak tartom a konkrét célokat és a mérhetőséget.

Coachként abban segítek, hogy akivel dolgozom, az megtalálja a célja eléréséhez szükséges erőt önmagában, és azt használja is. Ebből következik, hogy mindenkivel kicsit másként dolgozom, mert minden ember más.

A coaching - szerintem

Míg a pszichiátert a múlt érdekli (mi okozta a problémát), a coach a jövőre koncentrál (hogyan lehet megoldani). Ezért gondolom, hogy a coach olyan edző, aki agyizomra gyúr, és lelki erőnlétre edz.

A coaching nem varázslat, a coach nem oldja meg senkinek a problémáját, ahogy az edző sem tud a versenyzője helyett aranyérmet nyerni, és a napi edzésadagot sem csinálhatja meg helyette. De ott van minden edzésen, és felkészíti a versenyzőjét az olimpiára. Ezt csinálja a jó coach is.

Hogyan dolgozom

Először megismerjük egymást egy „nulladik” találkozáson, hogy el tudjuk dönteni, akarunk-e, tudunk-e együtt dolgozni. Ez a találkozás nem kerül pénzbe. 

Azután sokat kérdezek és figyelmesen hallgatok. Ez már ahhoz is kell, hogy kitűzzük a célokat. Azt is meg kell határoznunk: mit tekintünk sikernek, és azt hogyan mérjük majd.

Általában alkalmanként másfél órát töltünk együtt, és bár látszólag beszélgetünk, közben nagyon is dolgozunk. A coach nem tanácsadó, de folyamatosan ötleteket dob be, új nézőpontokat mutat, és új tudást is átad. Ezt teszem én is.

Minden alkalomról küldök egy összefoglalót, ami tartalmazza a találkozáson történtek lényegét, azokat a feladatokat, amelyekben megállapodtunk, és a következő találkozó időpontját. Minden időpontot alkalmanként egyeztetünk. Ha lehet, heti rendszerességgel találkozunk.

A találkozások száma a kitűzött céltól és a haladás tempójától függ – ezt nem tudhatom előre. Azt tapasztalom viszont, hogy legalább öt alkalom kell a mérhető és érzékelhető fejlődéshez. És olyan is van, hogy sokkal több. Ezt csak menet közben tudhatjuk meg, ezért a folyamat végén készítek egy záró összefoglalót, amiben javaslatot teszek a folytatásra, ha szükségesnek látom. 

A coaching alapja a kölcsönös bizalom. Ezért nagyon fontos, hogy ami a coaching üléseken elhangzik, az szigorúan köztünk marad. Pont úgy, mint az orvosnál, vagy az ügyvédnél.

A coaching során mindig valamilyen változás történik. A változás mindig azzal jár, hogy ki kell lépnünk abból, ami eddig működött, de már nincs a segítségünkre. Ezért is fontos a barátságos, nyugodt légkör, amibe némi humor is belefér. Nem hiszek az erőszakos módszerekben, de a határozottságban annál inkább.

Amikor befejeztük, még nincs vége: a folyamat lezárása után legalább 1-3 alkalommal találkozunk egy rövid konzultációra (a folyamat hosszától függően), hogy az elért eredmények meg is maradjanak. Ez egy kávé / tea melletti rövid beszélgetés, és nem kötelező, csak lehetőség.

Ha már hobbi…

akkor coachként különösen izgat a női vezetők karrierjének támogatása, a női és férfi vezetők együttműködésének segítése, az introvertált vezetők kibontakoztatása, és minden, ami a vezetéssel kapcsolatos. Ezért folyamatosan olvasok, hogy mindig a legfrissebb tudásra építhessem a munkámat. Az igazán jó könyveket, cikkeket, videókat pedig meg is osztom.

Amennyiben el tudod képzelni a közös munkát, egyeztessünk egy időpontot, és találkozzunk egy kávéra. Kérj visszahívást az alábbi gombra kattintva: