A képzés célja

Sokan gondolják, hogy az írás egyszerű, hiszen átgondolhatjuk, amit leírunk, sőt javítani is tudjuk. Ugyanakkor az írásból hiányzik az élőszó ereje, a gesztusok és a mimika, amelyek élőszóban segítik a megértést és a beszélgetők közötti empátia kialakulását. Képzésünk célja a munkavégzéshez szükséges írásbeli kommunikációs kompetencia fejlesztése, mind külső, mind belső kommunikációs helyzetekben. A képzésen a napi munkában előforduló írásos anyagokra épülő gyakorlatokkal dolgozunk.

Várható eredmény

A résztvevők megtanulnak világosabban és egyértelműen fogalmazni, szempontokat kapnak az e-mailes és más (pl. beszámoló, jelentés, összefoglaló, stb.) írásbeli kommunikációhoz, illetve önmaguk ellenőrzéséhez és a további fejlődéshez.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik munkájuk során gyakran folytatnak írásbeli kommunikációt külső és belső partnerekkel és szeretnék elérni, hogy írásbeli kommunikációjuk világos és egyértelmű legyen.

Rövid tartalom

Az írásbeli kommunikáció legfontosabb jellemzői. E-mail: mikor, kinek, mit. E-mail etikett. Mellékletek, linkek és csatolmányok. Egyéb írásbeli anyagok elkészítése. Egy gondolat – egy mondat. A letisztult üzenet hatalma. Képes beszéd – emlékezetesség. A kevesebb több? Szókincs, szóhasználat. A kétértelműség elkerülése. Azok a fránya jelzők. Alapvető szerkesztési ismeretek. A formátum és a külalak. Az öncenzúra fortélyai.

A képzés két napos, csoportlétszám maximum 12 fő. A képzést megelőzően a CQ Teszt™ felvétele szükséges.